lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de març, 2008

Municipis de Lleida busquen una alternativa al transvasament del Segre

El president de la Diputació de Lleida, el republicà Jaume Gilabert, es reunirà avui amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les capitals de comarca de la demarcació per intentar definir una posició conjunta davant el possible transvasament del Segre a Barcelona i buscar alguna proposta alternativa.

Els diferents ajuntaments i consells comarcals de Lleida pretenen aconseguir en aquesta trobada, que se celebrarà a les 17.00 hores a la seu de la Diputació, una proposta consensuada alternativa a la captació d'aigua del Segre, de la mateixa manera que ja van fer en reclamar el tercer carril del túnel de Viella.

L'objectiu dels assistents, segons han indicat a Efe fonts de la Diputació, és fer entrega d'aquesta declaració conjunta al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que està previst que se sumi a la reunió cap a les 18.30 hores.

Baltasar es reunirà prèviament a Barcelona amb els dirigents de CiU Oriol Pujol i Ramon Espadaler per abordar les possibles solucions davant la sequera que viu Catalunya, entre les quals el controvertit transvasament del riu Segre al Llobregat planejat per aquest departament.

El conseller, a més, es posarà avui en contacte telefònic amb la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, per abordar la polèmica sorgida sobre la sequera a Catalunya, després que la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega anunciés divendres passat que el govern no autoritzarà el transvasament del Segre a Barcelona.