lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de març, 2008

Puigcercós diu que abans de fer un referèndum el 2014 cal un acord de finançament

Puigcercós 310308 CATr El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que per arribar a un referèndum sobre autodeterminació el 2014 cal un acord de finançament sòlid el 2010 per avançar cap al concert econòmic. L'encara secretari general dels republicans ha dit, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que no descarta ser el candidat d'ERC a les properes eleccions al Parlament "si la militància ho vol".

Puigcercós ha qualificat Joan Ridao, que aquest diumenge va fer pública la seva candidatura a secretari general d'ERC en el Congrés d'aquest mes de juny, de "coneixedor de bona part del partit". Puigcercós ha dit que Ridao representa "aire fresc" i ha dit que "és molt treballador i idoni per a la nova etapa".

Puigcercós ha assegurat que la seva candidatura és de "mà estesa'', que vol assolir el màxim consens possible dins el partit. "Busquem les millor persones per donar respostes a les necessitats dels catalans", ha dit.

Respecte a la proposta de Carod-Rovira de convocar un referèndum per al 2010, Puigcercós ha recordat que es tracta d'una proposta que està en el corpus del discurs del partit i que altres dirigents de la formació com Uriel Bertran n'han parlat. Amb tot ha matisat que abans d'aquest referèndum hi ha la fita del 2010 d'arribar al concert econòmic. "Es tracta de generar complicitats amb tots els sectors –ha afegit– per poder fer front als grans reptes que té el país com la política social, la internacionalització de l'economia catalana o l'allau migratòria".

Quant al Congrés d'ERC del pròxim mes de juny, Puigcercós ha assegurat que Joan Ridao serà un bon secretari general i ha dit que el seu objectiu és que "l'endemà del superdissabte ens puguem asseure tots plegats i arribar al màxim consens". Puigcercós ha assegurat que ERC té la suficient maduresa democràtica per no trencar-se sigui quin sigui el resultat del Congrés.

Finalment i respecte a la sequera, Puigcercós s'ha manifestat contrari a qualsevol tipus de transvasament però ha recordat que estem en una situació d'excepcionalitat i "cal trobar solucions que poden passar per la recuperació dels aqüífers o per portar aigua en vaixells", ha dit. D'altra banda, ha dit que si l'Estat espanyol és qui té la darrera paraula en el transvasament proposat pel govern català ha de donar alguna solució si nega la possibilitat de portar aigua del Segre cap al Llobregat.

-Això és un "senseparar", mai els mitjans havien estat tant per esquerra. Ara ja ho sabem: com més marro, més hores d'audiència !!!