lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de març, 2008

Tornen a estar rabiosos !!! No'ls hi passa !!!

Mas 130308 CATr CiU diu que el PSC està fent "tot el possible" perquè Zapatero no pacti amb ells a Madrid. "Els vots que han obtingut els socialistes a Catalunya són de Zapatero"

Artur Mas, president de Convergència i Unió ha dit que el PSC està fent tot el possible perquè Zapatero no pacti amb CiU. Mas ha explicat que des de la federació nacionalista es va plantejar la possibilitat de fer una cimera de partits catalans, que podria estar presidida pel propi president de la Generalitat per negociar amb l'executiu de Zapatero el nou sistema de finançament però que el PSC no hi ha volgut ser. 'El PSC està diluït dins el PSOE i els 25 diputats que tenen no li serveixen per a res a Catalunya', ha dit Mas.

Segons Mas els vots que han obtingut els socialistes a Catalunya són de Zapatero i no pas de Montilla ni dels candidats catalans, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Mas també ha denunciat l'anunci que han fet els socialistes d'estudiar la possibilitat de portar aigua del Segre cap a l'àrea metropolitana de Barcelona i els ha acusat d'actuar amb 'poca transparència'. 'Quan eren a l'oposició parlaven de transvasaments i ara parlen d'intervencions puntuals', ha ironitzat el president de CiU. Mas s'ha manifestat totalment contrari a portar aigua del Segre cap a l'àrea metropolitana i ha recordat l'opció de CiU de portar l'aigua des del Roine. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha criticat la inconsistència de la postura del tripartit i ha instat el govern a actuar amb transparència donant a tothom la possibilitat de defensar- Mas també ha fet referència al malestar que aquesta opció pot provocar entre els regants i ha acusat el Govern d'amagar un transvasament.

Respecte els resultats de les eleccions del passat 9 de març, Mas ha valorat amb una certa satisfacció els vots obtinguts per la federació i ha recordat que han augmentat en percentatge. 'Hem estat els únics que hem aguantat la bipolarització del PP i el PSOE', ha dit. 'Ara estem esperant que el PSOE faci el primer pas', ha afegit. Mas ha reconegut que li hauria agradat ser més decisiu a Madrid però ha donat els resultats per bons i ha recordat que ara CiU és l'únic referent catalanista al Congrés amb possibilitats de fer força davant el govern de l'Estat'. També ha lamentat la davallada d'ERC i ha assegurat que 'el partit republicà està atrapat dins el tripartit i ara no sap com sortir-se'n'.

Respecte la crisi interna que viu el partit republicà Mas ha dit que confia que ERC trobarà la sortida al laberint en què es troba 'perquè si no se'n surten només beneficia els partits espanyolistes com el PSC-PSOE'. Mas ha dit que ERC ha estat víctima de la seva opció de fer president Montilla ja que el partit republicà 'té un projecte nacional totalment contrari al que té Montilla que és qui realment exerceix el poder''. ERC ha fet gesticulacions gratuïtes durant aquests anys de tripartit però a l'hora de la veritat no hi ha hagut resultats. Segons Mas els integrants del tripartit faran tot el possible per conservar el poder fins a les pròximes eleccions d'aquí a dos anys i mig.