lo carrer del riu

19 d’abril, 2008

Barça 0 - Espanyol 0

Puyal 190408 Ha centrat Iniesta de manera senzilla, però eficaç, ha saltat Etoo per rematar de cap, però no hi ha arribat. I Kameni s'ha aixecat per agafar la pilota amb elegància i solvència. Així, en una de les jugades finals del derbi, ha quedat retratat el partit. El Barça ha volgut guanyar i fins i tot ho podia haver fet, però ha topat amb un porter, el de l'Espanyol, a qui no se li han doblegat les mans en una nit tempestuosa, amb l'àrbitre repartint targetes grogues com qui regala caramels a la porta d'un col·legi. I l'empat final no ha valgut a cap del dos. Al Barça gens; a l'Espanyol, una mica. Ni amb Messi. Ni amb Iniesta. Ni amb Bojan. Ni amb Etoo, que ha tingut multitud d'ocasions i no n'ha encertat cap. Han estat 90 minuts i no han marcat ni un sol gol. Podrien haver estat tota la nit disparant i no marcar mai. El Barça ha perdut l'àngel del gol. I així, és clar, és realment impossible guanyar els partits com ha quedat demostrat a les dues últimes cites al Camp Nou: 0-0 contra el Getafe i 0-0 contra l'Espanyol. Al principi, qualsevol similitud amb un derbi ha resultat pura coincidència. Un nyap de partit els primers 20 minuts. No ha millorat gaire després, això és cert, però, almenys, s'ha vist alguna cosa. Venint del no-res, una mica sembla una immensitat. Han estat alguna cosa les ocasions de Gudjohnsen, imprecís l'islandès, el xut que ha repel·lit el travesser de Zambrotta, atrevit l'italià, o el cop de cap de Xavi, intel·ligent com sempre el centrecampista. Tot això ha passat tot just en tres minuts, mentre Valverde, el tècnic de l'Espanyol, es desesperava per la candidesa i innocència dels seus jugadors, que amb prou feines han espantat Valdés, el meta blaugrana, amb un parell de xuts des de fora de l'àrea. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit. És un dir.