lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 d’abril, 2008

Benach diu que seran "generosos" si guanyen

Ernest Benach 140408 CATr El president del Parlament, Ernest Benach, ha assegurat que és "absolutament indispensable un pacte entre candidatures al proper congrés d'ERC i que si guanya el seu grup "serem absolutament generosos". En unes declaracions al programa L’oracle de Catalunya Ràdio, Benach ha dit que veu difícil un acord previ entre les diferents candidatures que es presenten al congrés d’ERC. De totes maneres, creu que els pactes són “absolutament indispensables” l’endemà del 7 de juny, quan la militància haurà triat el president i el secretari general del partit. Per a Benach, “el pacte és obligatori, guanyi qui guanyi i tregui el resultat que tregui”.

El president del Parlament té clar que, per més ajustat que sigui el resultat, s’haurà de negociar. En aquest sentit apel·la a l’esperit constructiu de totes les faccions per arribar a bon port. “Tot el que sigui diàleg, intentar trobar ponts, consensos i unitat, a nosaltres ens hi trobaran”, ha afegit. Benach s’ha compromès públicament a reconèixer els guanyadors del congrés i ha dit que, en cas que sigui el seu grup, seran “absolutament generosos”. Així, ha remarcat que faran el que calgui per arribar al “màxim acord i al màxim consens amb tothom”. “Guanyi qui guanyi, serà el candidat per Esquerra”, ha afegit.

D’altra banda, ha dit que està en contra dels transvasaments i en contra de la interconnexió de xarxes i ha reclamat que hi hagi “molta claredat en el missatge (sobre les solucions per abastir l’àrea metropolitana) perquè, si no, patirem”. El president del Parlament recorda que “parlem d’un tema puntual” per una “situació d’emergència nacional” i insisteix que “s’ha de deixar molt clar, perquè si no estarem enganyant, que no es treu ni una gota més de l’Ebre, ni una gota més, i que per tant és el sobrant que s’aprofita”.