lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’abril, 2008

ERC assistirà a la manifestació contra el transvasament

La comissió permanent d'ERC ha decidit aquest dilluns que hi hagi dirigents del partit en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat per al 18 de maig en contra del transvasament de l'Ebre a Barcelona, i a més qüestiona que les obres es financin amb les inversions previstes a l'Estatut.

A la reunió de la comissió permanent s'ha acordat traslladar al govern català la possibilitat que plantegi davant el de l'Estat una via alternativa de finançament de la canonada de més de 60 quilòmetres que ha d'instal·lar-se per interconnectar les conques de l'Ebre i del Ter-Llobregat. En concret, segons ha explicat Marina Llansana, ERC vol que les esmentades obres es paguin amb recursos del Fons de Contingència de l'Estat, que "precisament està previst per afrontar situacions d'emergència com la que presenta Catalunya per la forta sequera" i la falta de recursos hídrics.

Per ERC, aquesta via de finançament és preferible a la d'incloure el cost de les obres d'instal·lació de la canonada, calculat en uns 180 milions d'euros, en les inversions que l'Estat ha de destinar a obres d'infraestructures a Catalunya durant els pròxims anys i que estan previstes en la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Segons Marina Llansana, la direcció d'ERC "estarà representada" en la manifestació del 18 de maig mitjançant la presència a la mateixa de "càrrecs territorials amb responsabilitats orgàniques" en el partit, ja que "Esquerra dóna suport a la gent de les Terres de l'Ebre" i "no ha variat la seva postura contrària als transvasaments". Aquest suport, ha explicat, no suposa un impediment per "reconèixer" que Catalunya "pateix una situació d'emergència amb la sequera", la qual cosa obliga a adoptar "mesures excepcionals sobre les que ERC reclama garanties molt estrictes de temporalitat i excepcionalitat".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aqui es tracte d'enganyar al màxim possible, crear una desinformació i jugar amb els sentiments de molta gent. Com poden fer blanc i dir negre?. Les decissions del govern son col.legiades, es a dir, de tots els seus membres, on hi han els de Erc. Això es voler quedar bé a TE per mantindre els vots, però al mateix temps no perdre vots a BCN. Molt Mal.

Anònim ha dit...

Estos d'ERC s'estan lluïnt. S'ha de tindre barra i pocavergonya política per a fer això: ara dimitixo, ara no, ara m'indigno, ara no, ara me`n vaig, ara no... Estos repiquen les campanes, van a la processor, canten missa i se'n foten del mort i del que el vetlle!!!

Anònim ha dit...

si pero no, que no que no, tu dises que me quieres pero no, que no que no ...