lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’abril, 2008

Saura diu que encara és "radicalment antitransvasista"

"CONTINUO SENT EL MATEIX" Saura 210408 CATr El conseller d’Interior, Joan Saura, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, ha remarcat que el “minitransvasament” de l’Ebre és una solució “provisional” i s’ha mostrat partidari d’adoptar alguna mesura visual per demostrar-ho públicament quan ja no sigui necessari. Joan Saura ha explicat que el govern de la Generalitat “no farà polítiques transvasistes” i ha reiterat que la captació de l’Ebre es deu a una situació “d’emergència”. Per ell, el caràcter “temporal” de la mesura ha quedat fixat legalment en el reial decret llei que es va aprovar divendres, però considera que no estaria malament fer algun pas més.

“Crec que estaria bé que hi hagués alguna visualització material perquè quedés clar que això és així, que quedés clar que malgrat que en definitiva el decret llei diu això, quedés clar que no passa aigua. Podria ser un tancament de vàlvules. Potser desmuntar-ne un tram de 500 metres, no ho sé. Però insisteixo, el que és més important és que hi ha garanties jurídiques en el reial decret llei”, ha afegit. El conseller d’Interior i president d’ICV ha rebatut les crítiques de les Terres de l’Ebre assegurant que s’ha impulsat una política que “farà possible que no hi hagi talls” de subministrament tot i viure la sequera més “important des de fa 70 anys” i que, a més, “significarà un nou impuls a una nova cultura de l’aigua”. “Continuo sent radicalment antitransvasista, que vol dir que estic en contra que l’aigua quotidiana de cinc milions d’habitants es porti de l’Ebre o del Roine. Continuo sent el mateix. I no només ho sóc de paraula, quan dic això ho dic des del que penso políticament, personalment, sinó que des del govern hem fet coses perquè això sigui així”, ha argumentat.

Saura estudia demanar al Barça que pagui part del dispositiu de seguretat de la Champions

Joan Saura, ha anunciat que el seu departament estudia demanar al FC Barcelona que sufragui part del dispositiu de seguretat establert pels Mossos d'Esquadra amb motiu dels partits de la Lliga de Campions, que supera els 200.000 euros.

"Estem estudiant quina part es podria transferir als protagonistes o responsables de l'esdeveniment. Hi ha una part que no, que és la part del cost de seguretat ciutadana, com posar més Mossos a les Rambles, que ens correspon a nosaltres. Però sí que hi ha una part especialment destinada al camp del Barça i potser el Barça hi hauria de contribuir", ha assenyalat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Este paio continua sent un impresentable, un "pijo" enganxat al silló i un... (fiqueu-hi lo que vulgueu, que no us quedareu curts).