lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’abril, 2008

Francesc Baltasar ara vol portar aigua a Barcelona amb tren

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha afirmat al Parlament que s'està analitzant la possibilitat de transportar aigua "per via ferroviària" per combatre la sequera d'aquests darrers mesos. Aquesta mesura seria complementària al transport d'aigua amb vaixell, com els que el pròxim maig portaran aigua al port de Barcelona des de Tarragona, Carboneres i el sud de França.

Baltasar també ha explicat que si totes aquestes mesures no són suficients per combatre la sequera llavors es farà el transvasament del Segre a un afluent del Llobregat que serà sempre "temporal".

En contradicció amb l'advertiment que va fer ell mateix la setmana passada, el conseller també ha assegurat que segons l'Agència Catalana d'Aigua (ACA) no s'està en situació d'emergència gràcies a aquestes mesures, a l'estalvi d'aigua que fan els ciutadans i a la neu i la pluja de les darreres setmanes. Ara l'objectiu és que els embassaments no baixin d'un 15% ja que suposaria "greus riscos per al subministrament" de la població.

Sobre el transvasament del riu Segre, el conseller ha explicat que es farà amb un element desmuntable, que durarà entre set i vuit mesos, fins a l'entrada en funcionament de la dessalinitzadora del Prat, i que "en cap moment posarà en perill el cabal ecològic del riu ni dels seus usos".

A més ha afirmat que en els pròxims dies es posarà en marxa una comissió per parlar sobre aquest tema, i que ha de avalar el punt on es punxa el riu i el moment ja que "hi ha d'haver el doble del cabal que s'extreu", i ha destacat que vol la participació de la Universitat de Lleida com a "àrbitre" d'aquesta captació.

-Seguirem molt atentament totes les solucions imaginatives del conseller. I si mirés "Los grandes inventos de TBO" ?