lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’abril, 2008

Una família de Tarragona escriu al Parlament per oferir el seu pou per pal·liar la sequera

La "solidaritat" és el que els mou. Ho assegura Joan Boronat, portaveu de la família propietària d'un pou de Tarragona que pot subministrar 360 milions de litres d'aigua al mes. Els Boronat han escrit al president del Parlament, Ernest Benach, i als presidents de tots els grups parlamentaris per oferir a Barcelona tota l'aigua que es pugui extreure de la seva finca.

Durant 40 anys, abans que existís el minitransvasament de l'Ebre cap a Tarragona, els Boronat venien la seva aigua a la ciutat: 500.000 litres per hora, 12 milions de litres al dia. Ara la llei no permet als particulars vendre aigua, però sí que la poden regalar, i els amos del pou volen fer-ho. "Fa anys que aquesta aigua no es fa servir per a res més que un ús familiar, i dóna per a molt més", argumenta Joan Boronat. Els 40 anys d'explotació sense miraments fa pensar als propietaris que "es tracta d'un pou independent", perquè la seva extracció "mai va afectar cap altre pou ni cap regant de la zona". A uns 200 metres del pou, hi passa una canonada que porta directament al punt de càrrega dels vaixells del port de Tarragona. "Només caldria revisar les bombes i posar-les a punt i muntar el tram de canonada que falta. Nosaltres oferim el que tenim i només demanem que no ens costi diners", explica Boronat a l'AVUI.CAT.

La flota de vaixells contractada per la Generalitat per portar aigua des de Marsella, Màlaga i Tarragona subministrarà 2.600 milions de litres al mes, i els Boronat són conscients que els seus 360 milions de litres només són una petita aportació, però creuen que seria efectiva com a contribució perquè "la gent de Barcelona, en obrir l'aixeta, els ragi aigua i que el seu preu sigui el més raonable possible."