lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de maig, 2008

Campanya amb personatges populars per la matriculació en català a les escoles valencianes

"Estudiar en valencià té un valor afegit per al futur del teu fill. L'ensenyament en valencià garanteix un aprenentatge bilingüe i et facilita aprendre altres idiomes". Són les paraules del pilot Héctor Faubel, protagonista del vídeo que l'entitat Escola Valenciana, federació d'associacions per la llengua del País Valencià, ha presentat aquest dimarts.

Amb el lema Matricula en futur, matricula en valencià, els promotors de la campanya s'adrecen als pares i mares que han de triar en les pròximes setmanes l'escola per als seus fills. L'objectiu és convèncer-los que triïn la línia d'ensenyament en català, ja que al País Valencià es pot estudiar en castellà (amb una assignatura de llengua catalana) o en català (amb una assignatura de llengua castellana).

L'associació Escola Valenciana vetlla perquè l'administració del PP proporcioni tots els mestres i recursos necessaris perquè l'ensenyament en català no retrocedeixi, i també promou entre els pares l'elecció d'aquesta línia.

En el vídeo, en què a més de Faubel també intervenen l'exporter del València Andreu Palop i l'actriu Núria Roca, s'intenta transmetre la idea que l'ensenyament en català ofereix la mateixa qualitat o més que l'aprenentatge en castellà.