lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de maig, 2008

Dos activistes s'encadenen a la Sagrada Família per demanar la llibertat d'en Franki

Dos militants de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, la CAJEI, s'han penjat, aquest matí, de la grua central del temple de la Sagrada Família i han desplegat una pancarta demanant la llibertat de Francesc Argemí, Franki. Oriol Sánchez, portaveu de la CAJEI, ha explicat que, amb aquesta acció, volen 'denunciar la injustícia del cas d'en Franki i la politització de la seva condemna, que han volgut convertir en una condemna exemplar per a tots els moviments socials'.

A la web expliquen, a més, que davant de la sentència, l'única alternativa és 'la desobediència activa i pacífica' i animen la societat a 'no quedar-se de braços plegats i demanar l'indult per en Franki'.

La intenció, segons que ha explicat Sánchez a VilaWeb, és que els militants continuïn encadenats fins el proper dissabte, 10 de maig, quan hi haurà una manifestació a Barcelona en suport a Francesc Argemí per demanar-ne l'indult. Les dues persones ja s'han encadenat preparades per aguantar fins dissabte i porten provisions.

La protesta s'emmarca 'en una jornada de lluita on diferents col·lectius se solidaritzen amb en Franki', explica el portaveu de la CAJEI. A la web que es va obrir en suport a l'empresonat, LlibertatFranki.org, s'hi poden trobar les diverses accions que s'han preparat.