lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de maig, 2008

Carod, Benach i Niubò fan una crida a la unitat perquè ERC faci un salt endavant

La candidatura a encapçalar Esquerra durant els propers quatre anys ERC Futur, formada per Ernest Benach i Rafel Niubò, ha fet avui a Barcelona el seu acte central de campanya, a què hi han assistit unes dues mil persones, segons l'organització. Benach ha fet una crida a la unitat del partit i ha dit que l'executiva haurà d'incorporar Joan Carretero i Uriel Bertran. Josep-Lluís Carod-Rovira, que apadrina la candidatura, també hi ha intervingut, així com dotze representants de les dotze agrupacions territorials del partit.

'Guanyarem no per humiliar ningú ni per excloure ningú, sinó per integrar i respectar tothom', ha dit Benach. També ha lloat la tasca que Joan Puigcercós i Joan Ridao fan al Parlament de Catalunya i al congrés espanyol, i ha apel·lat a la situació delicada en què diuen que es troba el país per justificar que Esquerra ha de ser un partit fort i unit.

La candidatura opina que el resultat del congrés del juny és d'allò més incert, perquè s'hi ha inscrit 4.077 militants dels 10.000 que té el partit, fet que dóna més pluralitat al procés.

SUPORTS A LA CANDIDATURA

Els quatre sectors d'ERC (ERC Futur, Gent d'Esquerra, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista) preveuen que la jornada electoral del 7 de juny serà molt participada, podent implicar al 80% dels militants, atenent a la quantitat que s'han inscrit al congrés.

Puigcercós i Ridao també volien fer l'acte central de campanya avui al Palau de la Música Catalana, però ho van reconsiderar quan van saber que Benach i Niubò feien el seu. El faran el 24 de maig a l'Hospitalet de Llobregat.