lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de maig, 2008

Múrcia 3 - Barça 5 ... i ?

Puyal 170508 Si existís la dimensió desconeguda, els aficionats del Barça haurien somiat moltes vegades durant aquesta temporada per a l'oblit, un partit tan plàcid i benevolent, un xoc que ja quedés resolt al descans, com el d'avui a Múrcia per a més diversió de Giovani. Haurien volgut celebrar un duel, lluny de les angoixes d'aquesta Lliga i amb el clar convenciment, al final de la primera part, que davant no hi havia ni forces, ni interès, ni mentalitat per part dels jugadors de Javier Clemente, perquè es pogués donar una remuntada, en el que gairebé ha estat un xoc de pretemporada, si més no pel resultat. En el comiat de Frank Rijkaard, el Barça s'ha decidit finalment a llançar-se cap a una golejada que no servia per a res. Bé, almenys, per assegurar-se la tercera plaça i sobretot perquè Giovani, autor de tres de les cinc dianes, moltes vegades excessivament mal tractat, demostrés que pot tenir cabuda en el futur projecte de Pep Guardiola.

Etoo i Henry també s'han posat la careta de golejadors davant un Múrcia descendit, un Múrcia que només ha plantat cara durant els minuts inicials, i que després ha ressorgit en la fase final, quan el Barça, que ja es veia guanyador, ha abaixat la guàrdia.

Per fi Pinto (a la tercera, la vençuda) ha tingut una nit afortunada, tot i les tres dianes encaixades. Les seves intervencions han estat decisives perquè els seus companys poguessin golejar el Múrcia. Aviat ha obsequiat amb dues parades de mèrit, davant un llançament d'Alonso i un remat d'Íñigo, quan el Barça ja perdia per 1-0. Després del descans, ha tornat a ser determinant.

Perquè, tot i que la golejada final ha camuflat el resultat, el Barça ha començat perdent, després d'un error de Thuram, que ha permés que Ochoa rematés de cap a plaer. Per això, si no arriba a ser per la ràpida reacció de Pinto, segurament el comiat de Rijkaard hauria estat a l'altura de la mediocritat exhibida en aquesta Lliga.