lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de maig, 2008

Carretero vol una ERC de centre-esquerra que "lideri un procés independentista"

Carretero ha assenyalat que la candidatura, Reagrupament.cat, aspira a un partit "obert, plural, transparent, de l'Europa moderna i del segle XXI". Carretero defensa un partit de centre-esquerra que aglutini una important majoria social per poder liderar, "un procés independentista" "Hem d'anar a Madrid per explicar-los que volem marxar", ha subratllat. La candidatura, que presenta a Rut Carandell com a candidata a la secretaria general, va presentar dilluns passat les signatures necessàries per poder-se presentar oficialment al congrés de juny d'ERC.

Reagrupament.cat afronta un congrés molt diferent al de fa quatre anys com a conseqüència de la pèrdua de suport electoral que ha patit ERC en les darreres eleccions. Conscient d'això, Joan Carretero ha assegurat que el corrent crític planteja un "canvi profund i tranquil". El candidat a la presidència d'ERC ha criticat durament l'actual direcció d'ERC per no haver plegat en la mateixa nit electoral, per no haver ofert un anàlisi sobre la desfeta electoral i pel fet que l'endemà es convoqués, segons ha puntualitzat, un congrés a "cuita-corrents" per guanyar-lo i poder dir que "aquí no passa res". "Esperem guanyar i ens agradaria que l'actual direcció no marxi del partit, com ha passat tradicionalment a Esquerra Republicana", ha assenyalat Carretero. "Nosaltres pensem que ens falten molts exmilitants, molts patriotes que ens han d'ajudar", ha afegit.

"Hem patit els tramposos amb el tema del reglament del Congrés i de les anulacions d'avals", ha criticat Carretero, dirigint-se als actuals dirigents d'ERC. "No volem un partit de tramposos", ha insistit el candidat, alhora que ha apostat per promocionar la gent "més capacitada" i que sigui "lleial" al projecte de país. L'objectiu prioritari, ha assegurat Carretero, és el país i la seva gent "i a través d'uns mètodes més d'esquerres, de dretes o de centre voler transformar-lo o millorar-lo".

"L'Espanya federal no existeix, no hi ha cap espanyol que vulgui l'Espanya federal. Llavors hem de decidir què volem ser", ha assenyalat Carretero, qui considera que ERC ha perdut "la carta de navegar". "Hem d'anar a Madrid per explicar-los que volem marxar", ha subratllat, i deixar aquest matrimoni, segons ha dit, "que tan malestar ha portat i porta". "Nosaltres optem perquè el nostre partit treballi fonamentalment en l'eix nacional, que vol dir construir una nació i portar aquesta nació cap a l'estat. I s'ha de fer alguna cosa més que demanar estatuts, voler ser socis i amics del Rubalcaba, etcètera", ha sentenciat.

Per la seva banda, la candidata a la secretaria general d'ERC, Rut Carandell, ha explicat que Reagrupament.cat aposta per fer una direcció més forta que eviti que les persones no tinguin càrrecs al Govern de la Generalitat. També ha insistit que les sectorials del partit s'hauran d'activar immediatament.

Avui: Entrevista a Carretero

VilaWeb/ElPunt: Entrevista a Carretero

VilaWeb/ElPunt: Entrevista a Rut Carandell