lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de maig, 2008

La plataforma del Delta de l'Ebre acusa el tripartit de "trair" el territori i els seus propis compromisos

PDE 110508 CATr El darrer acte de protesta antitransvasista ha tingut el vaixell restaurant Santa Susanna com a principal protagonista. Es tracta de l'embarcació en què els màxims dirigents del PSC, ERC i ICV van signar fa cinc anys el Compromís per l'Ebre, un document que s'oposa a qualsevol extracció d'aigua del riu. Aquest diumenge, l'embarcació s'ha situat al mig del riu, entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, l'han rodejat una trentena d'embarcacions i al voltant d'un miler de persones han seguit l'acte de protesta des de les dues vores del riu. La plataforma del Delta de l'Ebre ha acusat els integrants del govern de 'trair' el territori i els seus propis compromisos.

Durant la protesta, els participants han mostrat el seu enuig amb el Govern, a qui acusen d'haver faltat a la seva paraula de no realitzar cap transvasament de l'Ebre.

"Ara són ells els que volen fer un transvasament, es mostren prepotents i ens tracten amb menyspreu", ha assenyalat el músic Artur Gaya dels Quico's.

És per això que la protesta ha estat batejada amb el nom d'Un pont d'honestedat. Una honestedat que, segons ha explicat la portaveu de la Plataforma del Delta de l'Ebre, Blanca Rullo, es reclama a la classe política catalana.