lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de maig, 2008

El govern espanyol decidirà "d'aquí un parell de dies" si és o no necessari el transvasament

El portaveu del grup socialista al Congrés, José Antonio Alonso, ha anunciat que "d'aquí a un parell de dies" el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí podrà saber si continua sent necessari el transvasament aprovat pel govern de la Generalitat per proveir d'aigua Barcelona.

En una roda de premsa al Congrés, Alonso ha explicat que aquest mateix matí, la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, li ha comunicat que el seu departament està treballant en un càlcul i que d'aquí a dos dies podran "tenir clar quin és el volum d'aigua embassada que es necessita per deixar sense efecte les disposicions del decret llei".

Aquesta "resposta tècnica", ha explicat Alonso, permetrà conèixer "fins a quin punt i quan" la pluja que ha caigut durant les últimes setmanes podria "derogar la norma" que va aprovar el Govern i que va ratificar el Parlament. "El decret estableix una motivació d'urgència. Si la falta d'aigua als embassaments existís, se seguirà el que estableix el decret llei, però si desapareix la causa, cosa que sabrem d'aquí un o dos dies, la previsions de la mateixa norma ja no tindrien sentit", ha emfatitzat.