lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de maig, 2008

ERC i ICV de les Terres de l'Ebre confien que finalment no es farà el transvasament

Jaume Forcadell, ex-president d'ICV a les Terres de l'Ebre i Marta Cid, dirigent d'ERC a la zona, confien que, finalment, no es farà el transvasament de l'Ebre a Barcelona. Jaume Forcadell ha dit que la situació actual és idònia per reconsiderar les coses i el decret llei que preveu el transvasament ja no té sentit avui en dia. Forcadell assegura que, amb les últimes pluges, el nivell dels embassaments pujarà per sobre del 50% i la canonada no tindrà cap justificació.

Forcadell, membre de la direcció d'ICV a les Terres de l'Ebre que es va dissoldre perquè discrepava de la gestió de la sequera per part de la direcció general del partit, creu que seria un disbarat invertir en una canonada 'que en principi no és necessària en el sistema de gestió d'aigua que ha previst el govern de la Generalitat' i que caldria invertir els recursos en implantar una nova cultura de l'aigua. A més, també ha dit que 'aquest posicionament comença a ser majoritari dins d'Iniciativa i en la societat catalana'.

Marta Cid, per la seva banda, ha dit que si la interconnexió era l'última opció, amb les pluges actuals hauria de ser la primera mesura que hauria de caure. Segons Cid 'aquesta situació va en contra de la filosofia del govern i del partit' i cal fer tots els esforços possibles per evitar la construcció de la canonada. Per tant, cal demanar la derogació del decret que permet la interconnexió. Cid, a més, ha reclamat transparència al govern pel que fa a l'aigua necessària per evitar la construcció de la canonada i ha dit que no pot ser que, si s'arriba a la mateixa quantitat d'aigua que l'any passat, per aquest any no n'hi hagi prou, perquè si bé ara hi ha més població també s'estalvia més.