lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de maig, 2008

Els grafits converteixen un túnel ferroviari en una sala d'exposicions

L'enigmàtic dibuixant de grafits, Banksy, és el responsable de l'exposició que pot veure's aquests dies, i fins dilluns, a un túnel ferroviari de la línia Eurostar, la que uneix Londres amb el continent europeu. Es tracta del Cans Festival, que ha aplegat una quarantena de dibuixants de tot el món i que ha transformat un túnel brut i fosc en una sala d'exposicions.

Els visitants no només poden veure els grafits que hi ha sinó que, a més, poden participar-hi activament i dibuixar-ne de nous. Això sí, han de seguir unes determinades normes: cal fer servir plantilles amb dissenys (per tant, no es poden fer signatures) i només es podrà pintar allà on digui l'organització i mai damunt d'un altre grafit.

Banksy, que mai no ha ensenyat públicament el seu rostre, va fer la convocatòria a través del seu portaveu, qui també va filtrar unes declaracions al diari The Times: 'qualsevol que sàpiga fer servir un pot de pintura té tant a dir sobre la imatge de les ciutats com els arquitectes i publicistes'.

Al Cans Festival s'hi poden veure desenes d'obres, com un dibuix de Dolk, que barreja la figura del Papa amb la coneguda imatge de Marilyn Monroe a 'La temptació viu a dalt', dissenys de Blek Le Rat, pioner dels grafits amb plantilles i, és clar, dibuixos de Banksy, l'organitzador del festival.

lo carrer del riu: Grafits de Banksy al garatge de l'ambaixada suïssa a Londres