lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de maig, 2008

Gent d'Esquerra aposta per la unitat dins el partit i obre les portes a "les forces catalanistes" per treballar pel concert econòmic

El secretari general d'ERC i promotor de la candidatura Gent d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha presentat aquesta opció com la "part tranquil·la" dels republicans i ha assegurat que aspira a pactar amb les forces catalanistes per aconseguir el concert econòmic el 2010.

Puigcercós ha efectuat aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de començar l'acte central de la campanya de Gent d'Esquerra --que es presenta al congrés d'ERC del mes de juny-- al recinte firal de La Farga de l'Hospitalet.

El líder republicà ha dit que "aquest congrés servirà per definir línies estratègiques" i que si "fa quatre anys es va definir una línia estratègica, la del creixement polític, de consolidació política, en aquest nou cicle s'ha d'obrir un nou horitzó nacional" com, segons el seu parer, reclama la ciutadania catalana.

"Ens vam fixar dos grans objectius: un, treballar per una majoria social perquè aquest país pugui ser independent, però també un objectiu a curt termini que passa pel concert econòmic", ha dit Puigcercós.

Treballar amb totes les forces polítiques

El representant de la candidatura Gent d'Esquerra ha assegurat: "Volem fer que el 2010 les forces polítiques que vulguin treballar amb nosaltres ho puguin fer, de la mateixa manera que el 2003, volem treballar amb totes les forces polítiques de Catalunya".

Per això, ha deixat les "portes obertes" a totes les opcions polítiques "de tradició democràtica, catalanistes, que vulguin treballar per un nou horitzó el 2010, que permeti avançar en el concert econòmic".

Puigcercós ha assegurat que "sense el concert econòmic, sense els impostos que paguen els catalans però que se'n van a Madrid i en tornen molt pocs, sense aquests recursos, sense aquesta capacitat de poder decidir, el país no pot avançar".

Necessitat de recursos

A aquest respecte, ha afegit: "No podem parlar de Rodalies, d'aeroports, de salut, de model educatiu propi en condicions sense aquests recursos i per tant, el poder de decidir passa pel concert econòmic".

Per la seva part, el representant d'ERC al Congrés i candidat de Gent d'Esquerra a la secretaria general del partit, Joan Ridao, ha dit que la seva candidatura "no només no ha tancat cap porta, sinó que proposa generositat per l'endemà de les eleccions".