lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de maig, 2008

La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre demana un estudi sobre la legalitat del transvasament

L'estat adjudicarà les obres de la infrastructura avui a la tarda El president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Lluís Pegueroles, ha informat que l'entitat ha demanat un informe jurídic sobre la legalitat del decret-llei del govern espanyol sobre el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona. Pegueroles considera que és probable que la normativa vulneri la llei 18/81 del transvasament al Camp de Tarragona, atès que no s'han fet les mesures que preveu aquesta llei per estalviar aigua.

Entre les mesures que no s'han dut a terme hi ha la cobertura dels canals i la construcció de les sèquies, segons la comunitat de regants de l'esquerra.

Els regants confirmen que estalviaran aigua Ahir, la Federació d'Usuaris i Regants de la Conca de l'Ebre es va comprometre a estalviar un metre cúbic i mig per segon perquè la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre la pogués enviar a Barcelona. Ara, el president d'aquesta federació, César Trillo, va precisar que l'estalvi únicament s'havia de destinar a aigua potable de l'àrea de Barcelona durant l'emergència, i que en cap cas no permetrien que es fes servir en detriment del cabal ecològic del riu. L'única comunitat de regants que hi va votar en contra va ser la de l'esquerra de l'Ebre.

L'adjudicació de les obres, avui D'altra banda, el secretari d'estat de Medi Ambient i Rural, Josep Puxeu, ha anunciat que avui a la tarda s'adjudicaran les obres del transvasament a Barcelona. Puxeu ha reiterat que Agbar molt probablement liderarà la unió temporal d'empreses que executarà el projecte. També ha avançat que avui mateix han començat les expropiacions i la compra dels tubs.

300 batlles del PP reclamen aigua al sud Ahir, més de tres-cents batlles valencians, murcians i andalusos del PP van constituir a Oriola la plataforma 'Alcaldes per l'aigua' amb el propòsit de reclamar el transvasament d'aigua sobrant de l'Ebre al sud, invocant el mateix principi que ha servit per aprovar el transvasament a Barcelona. A sobre, van advertir que reivindicarien aquest transvasament tant per la via judicial i des de les institucions com fent manifestacions al carrer.

La plataforma, una idea del president de la Generalitat, Francesc Camps, té per finalitat de pressionar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè, ja que s'avé a transvasar l'Ebre a Barcelona, el transvasi també al sud. De fet, Camps ja es va reunir, fa dies, amb el president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, amb aquesta mateixa intenció i amb la de recórrer al Tribunal Constitucional per exigir igualtat de tracte.