lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juny, 2008

Els embassaments del Ter-Llobregat ja superen el 60% de la seva capacitat

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, el que proveeix l'àrea metropolitana de Barcelona, ja estan al 60,44% de la seva capacitat, un nivell que triplica el que registraven fa només dos mesos, quan estaven en un 21%. Els cinc pantans dels rius Ter i Llobregat (Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) acumulen actualment prop de 370 hectòmetres cúbics d'aigua, gairebé 30 més que fa un any, quan als embassaments hi havia 346 hectòmetres cúbics i estaven al 56,5%, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Aquest espectacular increment de les reserves dels pantans ha sigut possible gràcies a les pluges abundants de les últimes setmanes, que han arribat després d'una sequera excepcional que feia perillar el proveïment d'aigua potable a l'àrea de Barcelona a partir del el mes d'octubre.

Els xàfecs persistents no només han afavorit els pantans d'aquest sistema, sinó també els del conjunt de les conques internes de Catalunya, que ja freguen el 58% de capacitat, un nivell lleugerament superior al de l'any passat.

En concret, el pantà de Boadella està al 32,59% de la seva capacitat màxima; el de Foix, al 100%; el de Siurana, al 45,67, i el de Riudecanyes, al 58,2%.