lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juny, 2008

Els tècnics d'Ascó I troben noves partícules radioactives

Durant aquesta setmana es fan tasques de descontaminació Ascó 090608 RAC1 Els tècnics que treballen a la central nuclear d'Ascó I han trobat noves partícules radioactives fora de l'espai atòmic, segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), titular de la planta. Els tècnics treballen aquests dies en la descontaminació de la zona on s'alliberaren partícules el passat mes de novembre. Dijous passat, a més, es va detectar que els monitors que mesuren la radioactivitat de l'edifici de combustible i de contenció no funcionaven correctament, segons el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Eugeni Vives, portaveu de l'ANAV, ha explicat que el 5 de juny es va trobar una partícula radioactiva a prop de les vies del tren que passen pel costat de la central, i l'endemà es van trobar dues partícules més a la mateixa zona. Unes troballes que tenen relació amb la fuga de partícules radioactives del novembre a la planta d'Ascó. Vives diu que no perjudiquen la salut ni el medi.

Els treballs per a localitzar restes radioactives al costat de les vies del tren, al seu pas per Ascó, duraran fins a mitjan de setmana sota la supervisió de l'Administrador d'Infrastructures Ferroviàries (ADIF) propietari dels terrenys. A més a més, Ascó I farà una parada, programada per a aquesta mitjanit, per tal de completar la neteja i la normalització radiològica de la zona.

Avui: Troben noves partícules radioactives fora del recinte de la nuclear d'Ascó

elPeriódico: Trobades noves partícules radioactives fora del recinte de la nuclear d'Ascó

LaVanguardia: Hallan nuevas partículas radiactivas fuera del recinto de la nuclear de Ascó

EbreDigital: Detectades noves partícules radioactives procedents de la fuita d'Ascó

3cat24: Detecten noves partícules radioactives procedents de la fuita de la central nuclear d'Ascó al costat de la via del ferrocarril

eldebat.cat: Detecten noves partícules radioactives procedents de la fuita d'Ascó

Diari de Tarragona: Detecten tres noves partícules radioactives fora del recinte d'Ascó I

1 comentari:

A la citela estan ha dit...

Bon dia.. he estat premiats amb el premi diamante blog de l'any.. al meu blog trobareu l'entrada corresponent