lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de juny, 2008

Franki, a prop del tercer grau

Francesc Argemí, Franki, el jove empresonat per ultratge a la bandera espanyola, ha incoat els tràmits per a obtenir el tercer grau penitenciari, segons que ha confirmat el portaveu d'Alerta Solidària, Martí Majoral. El centre de Can Brians li ho va proposar divendres i Franki ja ha signat la conformitat. Però cal que Institucions Penitenciàries hi doni el vist-i-plau. Fet i fet, doncs, els tràmits burocràtics poden ajornar encara tres setmanes la concessió del tercer grau.

'Hi ha hagut casos similars en què s'ha concedit el tercer grau en un parell de dies', es queixa Majoral, que diu que depèn del Departament de Justícia que els tràmits s'accelerin: 'Depèn de la consellera Montserrat Tura que la fiscalia presenti recurs o no, i també depèn d'ella que el Jutjat de Vigilància Penitenciària s'hi afanyi o no'.

Quan l'empresonat ha signat la proposta de tercer grau, Can Brians ha de notificar-ho al jutjat de vigilància penitenciària i aquest, a la fiscalia, que té tres dies per presentar un recurs si no li sembla bé la decisió del centre penitenciari. 'Tota aquesta burocràcia pot endarrerir unes quantes setmanes el tercer grau', explica el portaveu d'Alerta Solidària.

Alerta Solidària i Suport Antirepressiu de Terrassa (SAT) han convocat una manifestació per a dissabte a la tarda a Barcelona amb el propòsit de tornar a exigir l'alliberament d'en Franki.