lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juny, 2008

La militància d'Esquerra elegeix la direcció del partit

El 35'4% dels 10.459 militants d'Esquerra Republicana havien anat ja a votar a la una del migdia. Ells són els que elegiran avui el seu president i secretari general durant els propers quatre anys. Ernest Benach, Joan Puigcercós, Joan Carretero i Jaume Renyer opten a la presidència, i Rafel Niubò, Joan Ridao, Rut Carandell i Uriel Bertran, a la secretaria general. Tots ells ja han votat aquest matí i han fet una crida a la participació.

Joan Puigcercós, que ha votat al barri de Sants de Barcelona, ha assegurat que Gent d'Esquerra té voluntat d'entesa i que, si guanya, el partit farà un salt endavant. Per la seva banda, Joan Ridao, des de Terrassa, ha lloat el procés democràtic d'avui i diu que aposta per enterrar les diferències internes: 'els militants ens reclamen que siguem capaços de posar-nos d'acord'.

Joan Carretero ha votat a Puigcerdà, on ha dit que no trencarà el pacte de govern: 'exigim el compliment dels pactes i fermesa davant possibles retallades de l'estatut'. Si això no es complís, però, sí que marxarien del govern. Des de l'Eixample barceloní, Rut Carandell ha dit que Reagrupament.cat encara el sentiment de renovació dels militants d'Esquerra.

Els candidats d'Esquerra Independentista, Jaume Renyer i Uriel Bertran, han votat a Badalona i Tarragona respectivament, on han fet una crida a la participació per poder tirar endavant el projecte d'Esquerra.

Ernest Benach, des de Reus, ha tret importància a l'afectació del resultat d'avui al govern català i ha dit que no hi ha cap motiu per témer una crisi: 'demano un vot sensat i responsable, que vulgui continuar en la direcció que portem'. A Les Corts de Barcelona ha votat Rafel Niubò, candidat a secretari general d'ERC Futur que ha insistit en la importància del referèndum del 2014.

Uns cinc mil militants van avalar un dels quatre tàndems que concorren a les eleccions (Gent d'Esquerra, 2.232 avals; Esquerra Independentista, 934 per a Uriel Bertran i 758 per a Jaume Renyer; Reagrupament.cat, 896, i ERC Futur, 764). La incògnita, doncs, rau en què pensen els cinc mil restants que no es van pronunciar, que seran els que decantaran la balança.

Com que voten en urnes independents, es pot donar el cas que els dos càrrecs no els ocupi un mateix tàndem, sinó que la presidència recaigui en un sector i la secretaria general, en un altre.