lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juny, 2008

La Plataforma pel Dret de Decidir planteja fer una nova marxa per l’Estatut

Si Òmnium Cultural va anunciar dimarts que prepara un acte per qüestionar la legitimitat del TC per avaluar l’Estatut el proper 25 de juny, la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) no es quedarà enrere i planteja una tercera manifestació per denunciar aquesta ingerència. Fonts de la plataforma consideren que tant una sentencia a la totalitat o parcial com una sentència interpretativa que deixaria l’Estatut a mercè dels límits constitucionals serien una “nova humiliació per al país”.

Tot i que la PDD va advocar pel no a l’Estatut després de la retallada del text, les mateixes fonts assenyalen que es vol defensar la “sobirania popular”. De moment s’ha creat una comissió, però fins després de l’assemblea d’aquest diumenge, la PDD no mourà fitxa.

Un cop superat el desacord intern dels darrers mesos que ha provocat el silenci de l’entitat, la nova junta vol tornar a liderar les reclamacions de la societat civil marcant agenda política. La mobilització, que es podria fer a la tardor, mantindria l’aposta per la transversalitat per aconseguir la implicació del major nombre de partits, sindicats i associacions.