lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juny, 2008

Puigcercós busca acostar tots els sectors en la negociació

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, i el nou secretari general, Joan Ridao, han iniciat avui la segona volta del procés negociador amb els crítics de Reagrupament.cat (RCat) i Esquerra Independentista (EI) i amb els oficialistes d'ERC Futur –avalats pel vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira– amb l'objectiu d'intentar un acostament de tots els sectors sobre una única ponència que caldrà votar al congrés de dissabte.

Aquesta tarda, l'equip negociador dels nous líders republicans s'ha reunit amb representants de RCat i d'ERC Futur. Demà tenen previst fer-ho amb els d'EI. Segons han indicat fonts de l'entorn de Puigcercós, les negociacions se centren a "mirar què es pot incorporar" a la ponència oficial de l'esmena a la totalitat dels crítics de Joan Carretero (RCat), el segon candidat més votat, a més de les parcials d'ERC Futur i EI.

Puigcercós és conscient del pes electoral de Carretero, de manera que, per molt difícil que inicialment es presenti la situació, apostarà per prioritzar un eventual acord amb RCat, que condiciona la seva entrada a la nova direcció al canvi de rumb estratègic del partit.