lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juny, 2008

No estem sols: Aturada no programada a la central de Cofrents

La central nuclear de Cofrents ha informat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) d'una parada no programada al reactor a causa de l'alta pressió que ha sofert. Tot i això, precisa que no ha suposat cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient. L'incident s'ha produït poc abans de les onze del matí i ha estat catalogat amb un zero en l'Escala Internacional d'Incidents Nuclears. A hores d'ara se n'investiguen les causes.

El passat mes d'abril, la central de Cofrents ja va romandre quinze minuts aturada en estat de pre-alerta d'emergència. La direcció del centre va rebaixar la potència del reactor i va poder tornar-la a tancar a les onze. Després d'aquell fet, el portaveu d'Els Verds-Esquerra Ecologista (EV-EE), Carles Arnal, va dir que l'incident, que no era el primer 'ni de bon tros', obligava a replantejar-ne el tancament de la nuclear.

Lo millor de tot és que malgrat que no saben ni què ha passat, lo primer que diuen sempre és "que no ha suposat cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient". És la frase màgica. Ja podem dormir tranquils !!!