lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de juny, 2008

Nova manifestació contra la planta d'emmagatzematge de gas a Vinaròs

La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia es manifesta a Vinaròs (Baix Maestrat) per refusar el projecte Castor, que preveu d'instal·lar un dipòsit de gas submarí i una planta de tractament a una vintena de quilòmetres de Vinaròs. A les cinc de la tarda sortirà un bus des d'Alcanar (Montsià) que portarà els manifestants fins a la capital del Baix Maestrat. A les set del vespre es concentraran al poliesportiu i després aniran fins a la plaça de l'ajuntament, on es llegirà un manifest.

Des que es va conèixer la intenció del Ministeri d'Indústria espanyol, es va crear un moviment social d'oposició al projecte Castor, encapçalat per la plataforma. Els contraris a la planta d'emmagatzematge asseguren que aquesta malmetrà l'entorn natural i suposarà un perjudici per a les activitats de la zona, com el turisme o la pesca. A més a més, la plataforma es queixa de la manca d'informació per part de l'ajuntament.

L'empresa va haver de rectificar la ubicació que s'havia escollit en un primer moment, arran de les crítiques que va despertar entre el veïnat. El nou emplaçament es troba entre els termes municipals de Sant Jordi, Sant Rafel del Riu, Vinaròs (tots ells al Baix Maestrat), Ulldecona i Alcanar (ambdós al Montsià), a prop de la AP-7 i la xarxa ferroviària, però la plataforma continua refusant la infrastructura.

A mitjan maig, el consell de ministres espanyol va aprovar la concessió de l'explotació d'emmagatzematge subterrani de gas natural a l'empresa Escal UGS SL per un període de trenta anys.

Un cop l'empresa obtingui l'informe d'idoneïtat urbanística, la declaració d'impacte ambiental favorable per part del Ministeri de Medi Ambient espanyol i una autorització ambiental integrada per part de la Conselleria de Medi Ambient del País Valencià, l'Ajuntament de Vinaròs atorgarà la llicència municipal i ja podran començar les obres. Es calcula que la planta començarà a funcionar el 2010 i serà el magatzem de gas més gran del país.

Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia: Manifestació a Vinaròs