lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de juny, 2008

Puigcercós i Carod dinaran junts per coordinar l'acció d'ERC al govern

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, celebrarà un dinar amb el seu predecessor i vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, per coordinar l'acció d'ERC en el govern després del congrés de dissabte passat.

Segons fonts pròximes als dos dirigents, la reunió ha de servir per "afinar els mecanismes de coordinació" entre el partit i el govern, que és "evident" que ha de millorar.

En la reunió, s'abordarà el llistat de qüestions que per ERC són les "línies vermelles" que no estan disposats a creuar per mantenir-se en el govern, com és el blindatge del sistema d'immersió lingüística a través de la nova llei d'educació, una reacció "contundent" davant una eventual sentència del Tribunal Constitucional adversa a l'Estatut i un "molt bon" sistema de finançament.

La intenció de Carod i Puigcercós és mantenir aquestes trobades de forma "periòdica", reunions en les quals es plantejarà, pròximament, el calendari legislatiu que ERC exigeix per a la segona meitat de la legislatura, com la llei de consultes populars, la llei electoral, la llei d'ordenació territorial, la d'educació i la d'acollida.