lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juliol, 2008

Barcelona defensa la immersió lingüística i nega que el castellà estigui "en perill"

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una declaració de grup d'ERC, amb el vot contrari del PP, en la qual defensa la immersió lingüística del sistema escolar de Catalunya, i en la que es rebutja la idea de que el castellà estigui "en perill".

El president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, en referència implícita al manifest en defensa del castellà, ha negat que a Barcelona o a Catalunya existeixi una "confrontació social" a causa del model d'immersió lingüística que, ha remarcat, està dirigit a garantir l'aprenentatge de les llengües oficials.

El consistori reitera el seu compromís de promoció del català com a patrimoni cultural de la ciutat, i subratlla que el grau de coneixement del castellà, oral i escrit, és encara superior al català, fet que atribueix a "la marginació històrica de la llengua catalana".

A més, l'Ajuntament ha mostrat el seu "suport, ànim i respecte" a totes aquelles persones que "s'inicien i s'esforcen" a millorar el seu coneixement del català, tant oral com escrit, en referència al president de la Generalitat, José Montilla, per les crítiques que va rebre pel seu nivell de català del convergent Felip Puig.

Per la seva part, el president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, ha criticat el model lingüístic del "quatripartit municipal", al que considera excloent perquè "condemna el castellà" en promoure el català com a "única llengua" als organismes públics, "sense donar opció al ciutadà per a que sigui ell qui esculli".