lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juliol, 2008

El congrés francès decideix aquesta tarda si reconeix el català a la constitució

L'assemblea i el senat es reuneixen a Versailles per aprovar definitivament la reforma constitucional Avui es reuneixen en congrés a Versailles les dues cambres legislatives franceses (l'assemblea i el senat) per aprovar o no la reforma de la constitució. Entre els punts que conté aquesta reforma hi ha la inclusió del reconeixement de les llengües dites 'regionals', a l'article 75. El text reformat haurà de recollir una majoria de tres cinquenes parts dels vots emesos perquè s'adopti definitivament.

L'UMP i els aliats no assoleixen aquest llistó. A més, socialistes, comunistes i els Verds ja han anunciat que hi votaran en contra. A més, el vot és únic, és a dir, que no es vota esmena per esmena. Tot plegat fa pensar que el resultat serà molt ajustat.

En total són convocats al congrés de Versailles 906 parlamentaris: 576 diputats i 330 senadors. La reunió, s'obre a quarts de quatre pel primer ministre francès François Fillon, i després pujaran a la tribuna els oradors dels grups de l'assemblea i del senat, que anunciaran la seva posició respecte a la reforma. S'espera que cap al vespre ja se'n sabrà el resultat.