lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juliol, 2008

El finançament escalfa la Diada

La diada nacional de l’Onze de Setembre pot acabar agafant aquest any un caràcter eminentment reivindicatiu amb la petició d’un finançament per a Catalunya just i equitatiu com a marc de fons. Esquerra va enviar ahir a la tarda una carta a la resta de partits catalans, patronals, sindicats i entitats de la societat civil per emplaçar-los a fer una gran manifestació unitària en el marc de la Diada. A més del PSC, CiU, ICV i PP de Catalunya, rebran l’escrit Pimec, Foment, Cecot, UGT, Comissions Obreres, USTEC, USOC, Òmnium, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià, entre d’altres.

Les darreres celebracions de l’Onze de Setembre havien tingut un caràcter entre festiu i reivindicatiu, i per trobar manifestacions més o menys unitàries cal remuntar-se a les convocatòries de la Plataforma pel Dret de Decidir del 18 de febrer del 2006 i de l’1 de desembre del 2007, que van comptar amb el suport de CiU, ERC i ICV-EUiA.

Esquerra planteja aquest any una convocatòria a l’estil de les que es van fer durant la Transició per evidenciar que el rebuig als criteris per al nou model de finançament plantejats pel vicepresident segon del govern central, Pedro Solbes, no és cap estratègia negociadora, sinó que és tota la societat catalana la que reclama un canvi de sistema. El secretari general dels republicans, Joan Ridao, va ser l’encarregat de llançar la proposta, que dóna contingut a la petició que el dia abans va fer el líder d’ERC, Joan Puigcercós, quan va demanar a Montilla que encapçalés al setembre un acte d’unitat i força.