lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juliol, 2008

La federació catalana de karate participa als campionats mundials a Cornellà

Al parc esportiu Llobregat, de Cornellà, s'hi fa aquest cap de setmana el sisè campionat mundial de karate i kobudo, on hi participen trenta-set seleccions de tot el món, entre elles, la federació catalana, que hi durà cinquanta esportistes. La modalitat de karate que s'hi fa és el hayashi-ha Shito Ryu Kai, una disciplina que fusiona el karate japonès i el tradicional d'Okinawa. Aquest és el primer any que el campionat es fa al país.

Anteriorment, s'ha fet a les ciutats d'Osaka, San Diego, Roma, Florida i Karlstad. Al campionat hi participaran 1.137 esportistes i es calcula que hi assisteixin més de tres mil aficionats. A més del hayashi-ha Shito Ryu Kai s'hi farà kobudo, una branca de la disciplina que empra un pal de gairebé dos metres i que serveix per mostrar la destresa en el maneig, que clourà el torneig. Paral·lelament a la competició esportiva, hi haurà dos seminaris de karate i kobudo i un curs d’arbitratge.

El mestre japonès Kaicho Murakami, president de l'organisme que integra totes les escoles i federacions que practiquen el hayashi-Ha Shito Ryu Kai, ha dit que el sector treballava perquè el karate esdevingui esport olímpic a les properes olimpíades del 2016, si aquestes se celebren a Tòquio.