lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juliol, 2008

Exculpat el noi que va cremar una foto del rei a Tarragona

L’Audiència Nacional ha arxivat la causa contra Santiago Fortuny, el noi de Tarragona processat per haver cremat un dibuix del rei en un acte públic. L’escrit del jutge recull que va ser el fiscal qui va demanar l’arxiu de la causa en no apreciar indicis de delicte en l’acció de Fortuny.

Els fets es remunten a l’octubre passat. Durant una concentració a la plaça de la Font de Tarragona, Fortuny va cremar una caricatura del rei en “solidaritat” amb Jaume Roura i Enric Stern, els joves independentistes gironins que anteriorment ja havien estat citats a l’Audiència Nacional per haver cremat fotos del rei i que finalment han hagut de pagar una multa de 2.700 euros.

Quan al mes de gener va declarar als jutjats de Tarragona –declaració que va ser enviada a l’Audiència Nacional–, Fortuny, que pertany a l’Assemblea de Joves de Tarragona, va reconèixer els fets però es va mostrar convençut que no havia delinquit.

En l’acte d’arxivament, i segons van explicar fonts pròximes al jove, el jutge argumenta que no es pot comparar l’acció de Fortuny, que quedaria englobada en una campanya de suport als primers encausats per cremar fotos del rei, amb el que seria una acció individualitzada, amb un sentit diferent.

Malgrat l’expedient que la brigada d’informació de la policia va redactar després dels fets, i que va servir per denunciar Fortuny, el jutge afirma que tampoc queda cap prova de la seva acció, ja que la caricatura va ser cremada.