lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juliol, 2008

La CUP clou avui a Manlleu l'assemblea nacional

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) celebren avui a Manlleu la segona part de l'assemblea nacional, començada dissabte passat, amb la presència de més de tres-cents militants. Avui s'han de votar els nous estatuts, on s'hi han incorporat bona part de les esmenes presentades, i que seran vigents, com a mínim, fins a l'assemblea extraordinària prevista per a finals de tardor.

La formació és enmig d'un debat estratègic sobre quina direcció emprendre: o bé continuar essent una força política municipal, o bé fer el salt a la política autonòmica, tot i que prioritzant l'acció municipal, segons que ha explicat Joan Anton Vilalta, membre del secretariat nacional de la CUP. El possible salt al Parlament es decidiria a l'assemblea nacional de l'estiu del 2009.

En un article publicat a la web, la CUP afirma que, abans de presentar-se a les eleccions autonòmiques, cal un 'debat profund i conscient de l'estratègia marcada per la CUP i pel conjunt del moviment. Sense descartar res a llarg o curt termini, a dia d'avui la feina política de les Candidatures d'Unitat Popular s'ha de centrar a enfortir el projecte municipal de l'esquerra independentista.'

Des de la fundació, la CUP ha anat guanyant implantació al territori. Les últimes que s'han incorporat són les d'Almàssera, Bescanó, Gregori, Palau-solità i Plegamans, Blanes i Manlleu.