lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juliol, 2008

Montilla: "Estic disposat a crear problemes a Zapatero"

Montilla 160708 CATr "De les balances fiscals no es pot deduir el sistema de finançament, però aporten informació que s'ha de tenir en compte. Almenys queda clar que ja no ens poden titllar d'insolidaris." Aquesta és el plantejament amb que el president de la Generalitat, José Montilla, encara la negociació del nou sistema de finançament per a Catalunya, després de la presentació de les balances fiscals elaborades pels experts del govern espanyol, que situen el dèficit català entre el 6,38% i el 8,7% del PIB.

Montilla ha fet aquest advertiment aquest dimecres al Parlament, durant la sessió de control i com a resposta a una pregunta d'Oriol Pujol, de CiU. "Amb quins mecanismes de pressió compta vostèr per negociar? Està disposat a fer valdre les balances?", li havia plantejat el portaveu convergent. Pujol també ha retret a Montilla el suposat especial interès dels solicalistes catalans de no complicar la vida al PSOE. "Vostè va dir fa poc que no està per fer caure el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, no volen causar problemes al president espanyol", ha criticat Pujol.

El president li ha rebatut aquesta observació. "És cert que no estic aquí per fer caure el govern de Zapatero, però això no vol dir que no estigui disposat a crear-li problemes. N'hi he creat uns quants i n'hi crearé més si cal per aconseguir un bon finançament".