lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de juliol, 2008

Trontolla el front català pel finançament ?

Joan Ridao 310708 CATr El front nacional pel finançament trontolla i José Luis Rodríguez Zapatero ja se n'ha adonat. Això és, almenys, el que ha advertit el secretari general d'ERC i portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, que aquest dimecres es va entrevistar amb el president del govern espanyol. "Zapatero no espera que la unitat duri, la considera efímera, i ens toca als partits catalans demostrar el contrari", ha anunciat Ridao.

Les declaracions del republicà s'han afegit al foc creuat que comença a haver-hi entre formacions a mesura que s'acosta el 9 d'agost. CiU ja ha dit que si en aquesta data no es presenta una proposta catalana pel finançament impulsada pel govern tripartit, la federació presentarà la seva. I avui el diputat convergent Francesc Homs ha alertat que comença a veure indicis d'un "canvi d'actitud" del PSC, tot i que encara li queda "esperança" per l'actitud ferma d'Antoni Castells.

Aquest l'elogi no ha impedit que el conseller d'Economia hagi criticat CiU per la pressió de la federació sobre el tripartit. Amb l'argument que cal "anar tots junts davant el govern de Madrid", Castells ha demanat a Artur Mas que "resisteixi la temptació de pensar només en clau partidista" i ha recalcat que "no és el moment de fer-nos gols en pròpia porta" ni de "disparar" contra el govern de la Generalitat, ni tan sols des de l'oposició.

També Ridao ha anunciat que espera que CiU "no prengui iniciatives pel seu compte i que no tingui la temptació de tornar a esquerdar la unitat dels partits catalans", en referència al pacte d'Artur Mas amb Zapatero que va trencar el consens quan es negociava l'aprovació de l'Estatut al Congrés. Uns advertiments que Francesc Homs ha assegurat que "no s'entenen".