lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 d’agost, 2008

Bon Preu distribueix 2.500 xapes als seus treballadors amb el missatge 'Si us plau parla'm en català'

D'aquesta manera el grup de distribució osonenc se suma a la campanya amb el mateix nom promoguda per diferents entitats i organismes

El grup Bon Preu ha distribuït un total de 2.500 xapes entre els seus treballadors dels 111 establiments de les marques Bonpreu, Esclat i Orangutan amb el missatge Si us plau parla'm en català. D'aquesta manera el grup de distribució osonenc se suma a la campanya amb el mateix nom promoguda per diferents entitats i organismes. Segons ha informat l'empresa, l'objectiu d'aquesta adhesió és que es faci ús del català "sempre que sigui possible (quan l'interlocutor l'entengui)". Segons l'empresa, en molts casos el canvi automàtic d'idioma "perjudica" les persones nouvingudes que volen aprendre el català tant si són clients com si són treballadors.

A l'entorn de l'empresa es vol fomentar que els treballadors no catalano-parlants s'acostumin a parlar aquesta llengua per millorar-ne l'aprenentatge. Els empleats poden portar la xapa de manera voluntària durant la seva jornada laboral. Des de l'empresa es considera que la campanya ajudarà principalment a tots aquells que tenen ganes d'aprendre i comunicar-se en català.

Aquesta campanya està formada per tota una sèrie de postals en les quals els protagonistes utilitzen el català habitualment encara que no sigui la seva primera llengua. La campanya Si us plau, parla'm català està impulsada per la Plataforma per la Llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Fundació Jaume Bofill i la Secretaria de política lingüística de la Generalitat de Catalunya.