lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2008

El Consell de Seguretat Nuclear proposa una sanció exemplar de vint-i-dos milions d'euros a Ascó

És la sanció més elevada que s'ha imposat mai a cap central del país. Els ecologistes acusen el CSN de minimitzar l'abast de l'incident. Ascó 180808 RAC1 El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha acordat avui de demanar al ministeri d'Indústria espanyol que imposi una multa d'entre nou i vint-i-dos milions i mig d'euros a l'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs II per les fuites radioactives que hi va haver entre el novembre i l'abril a la Central Nuclear d'Ascó I, perquè considera que va cometre quatre faltes greus i dues lleus. És la sanció més elevada que s'ha proposat mai a cap de les quatre centrals nuclears del país.

El CSN proposa al ministeri que obri un expedient sancionador a la central que inclogui quatre propostes de sanció greu i dues lleus, no tant per la fuita en si mateixa, sinó la incorrecta gestió de l'incident. Vandellòs II era fins ara central que havia rebut una multa més elevada, d'1,6 milions d'euros, ara fa dos anys.

Les entitats ecologistes consideren la sanció insuficient Greenpeace 180808 CATinfo

El grup ecologista Greenpeace no està d'acord amb les sancions imposades a le central nuclear, car diu que el Consell de Seguretat Nuclear minimitza l'abast de l'incident.

Segons la responsable d'energia de l'entitat, Sara Pizzinato, les sis sancions imposades són 'massa lleus i petites', sobretot si es compara amb el 'benefici econòmic que el titular ha guanyat en els últims mesos'. La portaveu de Greenpeace destaca que més del 86% de les partícules superaven el nivell de dosis de radiació permesa per a la població, i que, per tant 'sí que hi ha hagut afectació en la salut pública i al medi ambient'.

VilaWeb/ElPunt: La nuclear d'Ascó haurà de pagar un mínim de 9 milions per la fuita radioactiva