lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’agost, 2008

La Plataforma pel Dret de Decidir anirà a la manifestació de l’11 de setembre de Sobirania i Progrés

La presidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir, Elisenda Romeu, ha anunciat a la UCE que el sector que encapçala dins la plataforma, ara dividida per un conflicte legal, assistirà a la manifestació que ha convocat per la Diada Sobirania i Progrés, una entitat integrada en la PDD, sota el lema Volem un estat propi.

Amb tot, Romeu ha explicat que el seu sector hauria preferit que la manifestació fos un altre dia, ja que “l’11 de setembre moltes entitats tenen compromisos locals, no és el millor dia per aconseguir una manifestació multitudinària”. El punt de sortida serà la Plaça d’Urquinaona, a les 17h. Ara caldrà veure si l’altre sector de la PDD, el dit oficial encapçalat per Mònica Sabata, se suma a la crida de Sobirania i Progrés. Els anomenats “crítics” de la PDD han fet una crida als ciutadans ha “omplir els balcons de senyeres”, i han demanat a totes les entitats del país que convoquin actes durant la Diada que els ho facin saber per penjar-los al web de la PDD. Pel que fa a l’actualitat política, Elisenda Romeu ha assegurat que “l'etapa autonomista s'ha acabat”, i ha emplaçat els catalans a “treballar tots junts cap a l'autodeterminació”.

En referència a l’enfrontament intern de la PDD, Elisenda Romeu ha declarat que “està oberta la via dels tribunals, però preferim arribar a un acord”. El conflicte té el seu origen el juny passat, quan la nova junta que va ser escollida emetia un comunicat en què no reconeixia la validesa d’una assemblea celebrada pel sector crític.