lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’agost, 2008

Sean Connery: "Ser escocès m'ha marcat la vida"

Es diu Connery, Sean Connery, i té el títol de sir concedit per la reina d'Anglaterra, però no es mossega la llengua. Als 78 anys, fets aquest dilluns, l'actor que va portar al cinema l'agent James Bond 007 acaba de publicar la seva autobiografia, titulada Being a scot (Ser escocès). El llibre, presentat aquest dilluns al festival internacional del llibre d'Edimburg, no revela gaire detalls de la seva vida privada i, en canvi, aprofundeix en la seva defensa del dret a la independència del seu país.

"Ser escocès ha marcat la meva vida, i tot és en aquest llibre", ha declarat l'actor en la presentació de les memòries al costat del director de cinema Murray Grigor, amb qui ha escrit l'obra. Entre els 300 assistents a l'acte, en una sala plena de gom a gom, hi havia el ministre principal escocès, Alex Salmond, del Partit Nacionalista Escocès (SNP), en el qual milita Connery.

Entre les campanyes polítiques recents a les quals s'ha adherit l'actor hi ha la petició del SNP perquè Escòcia pugui participar en els Jocs Olímpics de Londres, d'aquí a quatre anys, amb la seva bandera, com ja fa en competicions internacionals de futbol, en lloc d'haver-se d'enquadrar en la delegació del Regne Unit.

Actualment, Connery viu a les Bahames i manté que no tornarà a Escòcia fins que no sigui independent.