lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’agost, 2008

Vandellòs II estarà parada durant setmanes a causa de l'incendi

Vandellòs 250808 CATinfo La central nuclear Vandellòs II romandrà parada durant "setmanes" després de patir aquest diumenge un incendi al generador elèctric. El foc, ja extingit, "no ha tingut cap impacte sobre els treballadors o el medi ambient", segons va informar ANAV, el titular de Vandellòs II, que en aquests moments es troba "aturat i estable".

El titular de la central va afegir que "tots els sistemes de seguretat de la instal•lació han actuat segons el previst i no s'han vist afectats per l'incendi". El foc es va iniciar a les 08.49 hores i va quedar completament extingit a les 10.30 hores pels bombers de la central. També es van traslladar al lloc sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, que no van haver d'intervenir.

L'incident va suposar la declaració de prealerta d'emergència del Pla d'Emergència Interior (PEI) i la seva desactivació a les 10.30 hores. A més, el CSN va recomanar activar el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA)' en situació '0' --que es va activar a les 10.00 hores i es va desactivar a les 11.05 hores-- i es va mantenir en contacte amb la Subdelegació del Govern a Tarragona.

També es va informar la Delegació del Govern a Catalunya i la Conselleria de Interior de la Generalitat, així com els ajuntaments de les poblacions properes a la central nuclear, en el marc del PENTA.

Greenpeace vol paralitzar cautelarment el funcionament Greenpeace va emetre un comunicat en el qual, junt amb Ecologistes a Acció, va insistir que sigui retirat a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) el permís d'explotació de les centrals que gestiona (Ascó I, Ascó II i Vandellòs II), alhora que va demandar "paralitzar cautelarment el seu funcionament davant del cúmul d'accidents que tenen i la irresponsabilitat en la gestió dels mateixos".

VilaWeb/ElPunt: El govern de Vandellòs treu importància als fets