Segons l'estudi, les persones nascudes al Principat són favorables a la independència amb un 42,7%, mentre que les nascudes a Espanya s'hi mostren contràries amb un 68%. A més a més, aquells que fan servir la llengua catalana de forma habitual a casa són favorables a la independència amb un 43% i els que tenen l'espanyol com a llengua habitual en són contraris amb un 65,3%. El suport a la independència també varia segons el nivell d'estudis. Com més alt és, més a favor de la independència s'està, viceversa. Les persones amb estudis superiors hi són favorables amb un 40% i les que no en tenen, hi són un 57% en contra.
Pel que fa als partits amb què més simpatitzen els favorables a la independència, l'estudi conclou que CiU n'és el principal, tot i que no es tracta d'una formació obertament independentista.
L'estudi també assegura que 'com més freqüentment es llegeix la premsa escrita, més favorable s'és a la independència amb un percentatge de 39%.
L'únic grup de nouvinguts de fora de l'estat que és favorable a la independència és el col·lectiu de l'Europa de l'Est, amb un 32%. Els més contraris són els provinents de l'Amèrica Llatina, l'Europa Occidental i el Magrib, amb percentatges que oscil·len entre el 41% i el 45%. Els de la resta de l'Àfrica i els de l'Àsia mostren un alt percentatge d'indecisió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada