lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de setembre, 2008

USTEC convoca una vaga en el sector de l'educació pública

Els sindicats USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT han convocat una vaga general en el sector de l'educació pública el dia 13 de novembre per mostrar, un cop més, el rebuig a la proposta de Llei d'Educació de Catalunya, aprovada pel govern català. Els sindicats es queixen que es mantenen moltes de les propostes criticades pel professorat. Els sindicats CCOO i UGT encara no han decidit si donen suport a la vaga, ja que abans volen consultar-ho amb les bases i els centres.

Entre altres motius, els sindicats al·leguen que la llei portarà a la privatització d'alguns sectors educatius i asseguren que s'empitjoraran les condicions de treball dels docents. Segons diuen, amb la llei, 'la xarxa de centres privats passa a ser l'eix vertebrador del sistema educatiu'. També critiquen que la LEC preveu un règim específic per a la direcció dels centres, que podrà seleccionar, avaluar i nomenar el professorat i es queixen que s'afavoreix l'autofinançament dels centres públics, cosa 'que conduirà a incrementar les diferències segons el seu entorn social'.

Els sindicats convocants de la vaga demanen que s'aposti per la xarxa pública i s'augmenti la inversió per tal d'abordar les necessitats dels centres i de l'alumnat. El mateix dia 13 de novembre s'ha previst una manifestació que sortirà de la plaça Urquinaona de Barcelona a migdia.

Avui: Vaga de mestres el 13 de novembre

Rosa Cañadell: L’educació: un dret o un servei?