lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de setembre, 2008

Joan Puigcercós: “La relació amb CDC ha canviat i hi pot haver entesa”

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat en una entrevista a l'Avui que "la relació de fa un temps, en què vèiem que CDC era més aviat un element a batre, ha canviat. Ara veiem que hi podem parlar i que hi pot haver una entesa". "Ara hi ha tres escenaris polítics a Catalunya -tripartit, sociovergència i pacte ERC-CiU-".

"Aquest últim, que en algun moment havia desaparegut com a factible, ara CDC se'l planteja. Hem captat que la sociovergència ja no és una prioritat per a CDC. Ho crec per les actituds, per com han millorat les relacions entre nosaltres, per com hem obert canals i estem treballant conjuntament des del municipalisme... I amb el finançament, que ja vam dir que si CiU no hi era nosaltres no hi jugaríem".

Tot i això, l'exconseller reconeix que "és un escenari difícil. No per a ERC, sinó en el si de la federació. És difícilment conciliable el discurs que està fent una part de CDC amb determinades actituds d'Unió a Madrid. Però no per a ERC perquè nosaltres podríem estar governant perfectament amb CiU i que la federació tingués a Madrid una certa geometria variable".

"Jo vull ser Catalunya. El meu somni és ser capaç de representar una majoria d'aquest país, independentment de la seva opció ideològica i els seus orígens. Si no ho aconsegueixo, no vertebrarem una majoria", ha sentenciat. Entrevista a l'AVUI: Joan Puigcercós