lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de setembre, 2008

L'assassinat de Gustau Múñoz, trenta anys impune

Gustau Muñoz morí,al carrer de Ferran número 34 de Barcelona, abatut per un tret de la policia quan participava en una manifestació no oficial en la primera Diada amb la Generalitat acabada de restaurar. El noi fugia d'una càrrega policíaca en la protesta que es feia en contra de 'les forces d'ocupació' i que demanava la llibertat dels presos polítics catalans empresonats.

Els familiars del jove de setze anys només aconseguiren que una comissió investigadora decidís en quinze dies que havia estat un agent de la 'policia secreta'. Aquest només fou processat per una imprudència temerària, car al·legà que actuava en defensa pròpia.

Els familiars i companys de Gustau Muñoz mai van creure la versió dels fets i consideren que els responsables foren els qui ordenaren a la policia que obrís foc contra els manifestants, és a dir, el governador civil espanyol, José María Belloch Puig, i el ministre espanyol de Governació, Rodolfo Martín Villa. CAJEi: Actes d'homenatge a Gustau Muñoz en el 30è aniversari del seu assassinat

Viquipèdia: Gustavo Adolfo Muñoz i Bustillo