lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’octubre, 2008

Ascó II, desconnectada durant 33 dies per fer-hi tasques de manteniment

La central nuclear Ascó II ha estat desconnectada a mitjanit de la xarxa elèctrica per a fer-hi tasques de manteniment, que inclouen millores tecnològiques i una recàrrega de combustible, la divuitena que s'hi fa. La desconnexió, ja prevista d'antuvi, durarà 33 dies. Ara mateix, al país només funcionen les centrals de Cofrents i Ascó I, perquè Vandellòs va haver d'aturar novament la seva producció dimecres, just l'endemà de tornar a ser operativa.

Durant la recàrrega, es canviaran 64 dels 157 elements de combustible del nucli del reactor. El cost de l'operació serà d'uns 11,5 milions d'euros. Entre les inversions més importants, en destaquen algunes com la substitució de relés de seguretat i el canvi de bateries de barres elèctriques d'instrumentació. Quant al manteniment, s'hi faran actuacions de neteja i inspecció.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) inspeccionarà totes les activitats susceptibles d'afectar la seguretat de la central.

Entre l'1 de gener i el 30 de juny d'enguany a les centrals nuclears del país hi ha hagut vint-i-sis incidents, segons un informe del CSN. Ascó I i II són al capdamunt de la llista.