lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’octubre, 2008

Bono: "qui té més, paga més"

José Bono 061008 RAC1 "Pagar més impostos no dóna més drets. Vostè s'imagina que anéssim a operar-nos d'una apendicitis amb la declaració de la renda i pretenguéssim que ens operin millor si hem pagat més impostos? Doncs igual que això no pot ser per a un ciutadà, tampoc no pot ser per a un barri o una comunitat autònoma". Aquesta és la resposta del president del Congrés espanyol, José Bono, quan se li demana què opina del front comú català per un millor finançament. Ho ha dit aquest dilluns en una entrevista al programa de ràdio El món a RAC 1.

Tampoc ha tingut cap inconvenient a defensar el concepte de solidaritat respecte al sistema de finançament, en relació a les reivindicacions catalanes i al dèficit fiscal de Catalunya. "Qui més té paga més. Vostè s'imagina que un treballador hagués de pagar més que un potentat milionari? Qui més té, paga més. Ara bé, els serveis que dóna l'Estat han de ser iguals per a tothom." Bono creu que la Constitució és el que marca aquest criteri i, tot i admetre que la llei marc espanyola "no és eterna", ha advertit que ell no estarà "mai" a favor de modificar-ne l'aspecte que estableix la "solidaritat".

En les seves respostes durant l'entrevista ha aprofitat per proclamar-se contrari als nacionalismes. "Jo no sóc nacionalista. Imagino que el nacionalisme espanyol també deu existir, perquè hi ha gent que tot ho basa en la nació. Però els que som internacionalistes ho veiem diferent", ha afirmat. Però ha fet una puntualització: "Jo no sóc apàtrida. Sóc espanyol, tinc pàtria, que és Espanya, i crec que el món estaria incomplet sense Espanya, sense 400 milions de persones parlant castellà, sense Miró, sense el Quixot", ha conclòs.

directe.cat: Bono afirma que Catalunya vol fer un 'corralet a banda' per viure millor

1 comentari:

Anònim ha dit...

Diuen que hi ha gallines que tot el que toquen ho converteixen en or i en Bono a per tot on es posa crea escola, ...és clar, que per sort, només en determinats sectors...