lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de novembre, 2008

Carod es postula com a candidat a la Generalitat en una ERC refundada

Carod-Rovira 251108 RAC1 L'exlíder d'ERC i actual vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha postulat aquest dimarts com a candidat a la presidència de la Generalitat en una Esquerra "refundada" per adaptar-se a la Catalunya actual i seguir creixent com a partit de govern.

En una conferència pronunciada a la Biblioteca Jaume Fuster organitzada pel Casal d'ERC al barri de Gràcia de Barcelona davant d'unes 250 persones, Carod-Rovira ha començat per remarcar la validesa de la línia política empresa el 1996 al Congrés de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), que segons la seva opinió els ha permès "créixer i aconseguir els resultats obtinguts fins avui".

De la mateixa manera que va passar fa un mes amb la conferència de l'actual líder d'ERC, Joan Puigcercós, el vicepresident del govern català no ha expressat de forma directa la seva intenció de ser candidat a les eleccions catalanes del 2010, però sí que ha reiterat la seva disposició a seguir estant "en primera línia" en les responsabilitats que el partit li confiï.

Això ha donat peu a les persones més pròximes a Carod-Rovira a interpretar que s'ha postulat com a candidat, encara que sense explicitar la necessitat de "fer eleccions primàries" dins d'ERC i sense renunciar al diàleg amb l'actual direcció per trobar una solució de consens. De fet, Carod-Rovira ha subratllat la seva voluntat de donar "un vot de confiança" a Puigcercós i al secretari general, Joan Ridao, "perquè són els dirigents que els militants han volgut que tinguéssim i es mereixen el dret a fer les coses bé".

Ha recordat, tot i això, que en els últims congressos d'ERC els militants van optar per "la filosofia de distingir entre lideratges institucionals i de partit, i crec que cal expressar el màxim respecte a això".

Sobre la refundació d'ERC, Carod-Rovira ha recordat en primer lloc la seva aposta perquè ERC segueixi sent un partit de govern que aspiri a assumir "les màximes responsabilitats" del país, "i això -ha dit- no té res a veure amb actituds extraparlamentàries, i amb la cultura del 'no' a tot".

"Ha de ser un partit amb vocació de majories, cosa que no té res a veure amb el de ser pocs però bons, perquè si som pocs mai serem res, i un partit que ha de situar-se al centre de l'escenari polític, però ideològicament en l'esquerra", ha de ser "un partit constructiu i positiu, que generi sensació de confiança, de seguretat i estabilitat", a la vegada que "madur, seriós, creïble i sòlid". Segons l'actual vicepresident del govern català, ERC ha de ser capaç de defensar la construcció d'"una nova identitat nacional a partir de la suma de la nació heretada dels nostres familiars amb el d'una nació voluntària, cívica, de gent que vol estar-hi".

"Fa anys –ha recordat– vaig proposar la refundació d'ERC, i crec que el partit ha de tenir el mateix coratge que la nació i fundar-se i refundar-se permanentment" ja que "per això som un col·lectiu dinàmic", i s'ha de "posar les bases perquè sigui un instrument útil per a la societat catalana". Carod-Rovira ha considerat que en aquest esforç per refundar-se, ERC ha de ser "un partit obert que no tingui por de créixer, tolerant, flexible, català i cosmopolita, però no un partit antiespanyol perquè no anem contra ningú, sinó a favor nostre".

En clau de política catalana actual, ha remarcat que ERC ha de tenir personalitat pròpia i "no ser un subsistema de ningú", i en una clara advertència sobre la possibilitat d'una sentència contrària a l'Estatut ha dit que "no acceptarem que ningú, per molt tribunal que sigui, decideixi pels catalans".

Avui: Carod es postula

VilaWeb/ElPunt: Carod reclama una 'refundació' d'Esquerra

directe.cat: Carod aposta per 'refundar' ERC i es postula com a candidat a la Generalitat

Vídeo: Carod crida a 'refundar' ERC

Conferència del vice-president de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira a l'acte de cloenda de la commemoració del 30è aniversari del Casal Francesc Macià (Gràcia)

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

es fotran una hostia que no els trobaran ni al riu !!!!

salut

lo llaguter ha dit...

Té:

No pateixis. Ells sempre cauen bé, com els gats.

salut i... República.

lo llaguter