lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2008

La justícia anglesa concedeix el dret a ''morir dignament'' una nena que no volia rebre un trasplantament

Hannah Jones 111108 RAC1 L'Alt Tribunal de Londres ha concedit avui a una adolescent el dret a "morir dignament" i evitar el trasplantament de cor al qual un hospital volia sotmetre-la contra la seva voluntat, després de decidir que la noia és "prou madura" per a la decisió adoptada.

Hannah Jones, de 13 anys, ha optat per rebutjar la intervenció quirúrgica i continuar amb la seva família fins que la malaltia cardíaca que pateix acabi amb la seva vida. No obstant, el centre hospitalari de Hereford va promoure al febrer un procés judicial per intentar apartar-la temporalment de la custòdia dels seus pares i aconseguir d'aquesta forma procedir a l'operació.

Així, la noia, que ja havia estat diagnosticada amb una estranya forma de leucèmia quan tenia tan sols 5 anys, va elevar el cas a les autoritats de protecció de menors des de la pròpia habitació de l'hospital on era, les quals, al seu torn, el van passar als lletrats de l'Alt Tribunal britànic.

L'adolescent va patir un profund dany al cor a causa del tractament rebut contra una infecció derivada de la leucèmia i amb un impacte de tanta magnitud que només un trasplantament podria donar-li garanties de supervivència. No obstant, la noia rebutja l'operació i la seva família respecta la decisió. No obstant, els pares van rebre una carta de l'hospital en què els responsables del centre justificaven el procés promogut tenint en compte els "millors interessos" de la nena, una al·legació reprovada pels progenitors, que van considerar "escandalós" que la direcció "pugui presumir" que no desitgin "de cor els millors interessos" de la seva filla.

En aquest sentit, l'adolescent havia rebut l'oferta d'un trasplantament el juliol del 2007, quan tenia 12 anys, però va decidir rebutjar-la per consell dels metges, que li havien explicat que podria no donar resultat o, en cas d'obtenir-lo, significaria estar sotmesa a medicació constant.

Per això, finalment l'hospital va optar per abandonar les accions legals, si bé la noia encara ha vist com la seva situació li segueix condicionant les decisions, ja que fins ara ha estat incapaç d'aconseguir la cobertura d'una assegurança per a les vacances a Disneyland que li va concedir l'associació benèfica Cauldwell Children.

Avui: Una menor rebutja ser trasplantada del cor

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

fort, molt fort !!

no sé que pensar

lo llaguter ha dit...

Tot el matí, les tertúlies n'anaven plenes i amb opinions de tots els colors. Ahir per la nit, en vaig sentir a parlar a la Rut Carandell (ERC) en una tertúlia de RAC1. La vaig trobar molt encertada i molt informada del cas (pensa que la notícia va saltar ahir, al tard). Si puc recuperar l'àudio, el penjaré. Encara que aquests dies el "boomp3" va de pena. La meva opinió: sempre al costat del malalt, tingui l'edat que tingui.

lo llaguter